Outdoor karten in Flevoland

logo lelystad

Karten is een uitdagende en spectaculaire sport. Voel de sensatie als je naast een andere rijder door een bloedsnelle bocht scheurt. Of iemand vlak voor de bocht uitremt. Rechts inhalen? Hier mag het!

De snelheden die je op ons circuit kunt halen, zijn beduidend hoger dan op een indoorbaan. Door het asfalt heb je meer grip en kun je harder door de bochten sturen. Door de ruime opzet kun je ook beter overzien waar je concurrenten rijden!
In de regen wordt het nóg sensationeler! Op zo’n spekgladde baan zijn kartbeheersing, concentratie, stuurmanskunst en lef nóg belangrijker!

Ervaar het zelf, in Lelystad!

Benieuwd hoe het nieuwe circuit er uit komt te zien?

Talingweg 89, 8218 NX LELYSTAD

T. 0320-284 021

OPENINGSTIJDEN: I.V.M. RENOVATIE WINTERSTOP TOT 8 MAART 2014!!!

Ben jij klaar voor het serieuze werk?

Karten op een outdoor baan is dynamisch en spectaculair. Doordat je meer grip hebt op het asfalt, kun je een veel hogere snelheid bereiken dan op een indoorbaan. En omdat ons circuit ruim is opgezet, kun je je nog wel ‘s een stuurfoutje permitteren. Dus: laat uitremmen, rechts inhalen, snelle bochten. Het kan allemaal!
Wilt u doordeweeks komen karten? Dan is dit geen probleem, voor het weekend raden wij u aan om te reserveren!
Sprinter-kart (70km/u)
Deze huurkarts zijn voorzien van een 6,5 pk benzinemotor en bereiken snelheden tot 70 km/u. Omdat het een buitenbaan is, liggen er om de baan geen “stoot”-banden. Dit laat voldoende ruimte over voor inhaalacties. Tijdens regen wordt de baan gladder en wordt de stuurmanskunst echt op de proef gesteld.
Tarief: € 15,- (inclusief BTW) per 12 minuten.
Pro-Kart (2 motoren, topsnelheid 100 km/u)
Deze kart heeft twee motoren en is een echte wedstrijdkart. Snel optrekken, grip zoeken en optimaal de ideale lijn rijden maakt het karten in deze kart tot een waar spectakel! Voor het rijden in een Pro-Kart is het van belang dat u het karten in de Standaard-kart onder controle heeft.
Tarief: € 25,- (inclusief BTW) per 10 minuten.
Mini-kart
Voor jonge karters zijn er mini-karts beschikbaar. De minimum leeftijd is 5 jaar.
Tarief: € 15,- (inclusief BTW) per 12 minuten. Let op: in het weekend graag vooraf reserveren!
Let op!
I.v.m. veiligheid is het dragen van goede, dichte schoenen aanbevolen (geen sandalen, slippers e.d.). Een helm en overall krijg je van ons in bruikleen.
lelystad
Heb je een eigen kart?
Dan ben je natuurlijk ook welkom op onze kartbaan. Voor € 30,- kun je een hele dag bij ons komen karten.  Wil je vaker karten, dan is wellicht een baanabonnement voordeliger. Voor €  395,- mag je het hele jaar rijden gedurende de openingstijden. Wil je je kart bij ons opslaan? Dat kan ook. De kosten hiervan zijn € 50,- per maand. Als je het echter combineert met een baanabonnement, dan betaal je € 895,- per jaar. Zo bespaar je € 100,-!
Wedstrijden
Speciaal voor coureurs met een eigen pro-kart, organiseren wij iedere maand een wedstrijd (de tweede woensdag van de maand, vanaf 17:00 uur). Maximaal racen tegen minimale kosten. Deze races zijn bedoeld als instapklasse. De nadruk ligt op het plezier. Er wordt geen klassement bijgehouden en de snelste rijder wint ‘slechts’ eeuwige roem. Meedoen aan zo’n race (drie sprintraces op woensdagavond) kost € 25,- per deelnemer.
Let op!
In verband met het maximum toegestane geluidsniveau van 85 dB, worden niet alle typen karts toegelaten op ons circuit. Voorbeelden van karts die bij ons mogen rijden zijn: mini cadet, pro-kart, RK1-kart, micro max, mini max of VT250.
Voorbeelden van karts die niet mogen rijden: 100cc 2-takt, 125cc schakel, senior max e.a.). Twijfel je of jouw type kart is toegestaan, neem dan contact met ons op.
We streven er naar om zoveel mogelijk de baan voor alle coureurs beschikbaar te houden. We geven echter altijd voorrang aan groepen en huurkarts.
Schermafbeelding-2013-12-28-om-19.12.54
Beste Kartvrienden en Kartvriendinnen,
Met groot genoegen kondigen wij de allereerste kartbeurs in Nederland aan, die op 8 en 9 maart 2014 zal plaatsvinden in Lelystad. Wij gaan hier een jaarlijks evenement van maken, om zodoende de kartsport in Nederland te stimuleren en op een positieve manier te presenteren en te promoten.
De kartbeurs zal plaatsvinden op 8 en 9 maart 2014 in twee hallen op Lelystad Airport (AIS – Flamingoweg 20 – 8218 NW  Lelystad).

De openingstijden zijn van 10 tot 17 uur op beide dagen. Als je je registreert*, is de toegang GRATIS.

Je ziet hier het allernieuwste op kartgebied van de verschillende leveranciers, een presentatie van de kartteams, de tuners, de circuits en de organisatoren van wedstrijden in Nederland. Verder kan je alvast je inkopen doen voor het seizoen 2014 en zal er een afdeling met gebruikte karts zijn. Ook aan de historie van de kartsport zal aandacht worden besteed.
Op het dan geheel vernieuwde circuit Kartcentrum Lelystad is er tegelijkertijd de mogelijkheid om met nieuw materiaal van de verschillende leveranciers te testen. Ook zal daar een wedstrijd zijn wie in die twee dagen de snelste ronde op het circuit kan rijden, met daaraan verbonden enkele mooie prijzen.
De hallen liggen op vijf minuten van het circuit, een pendeldienst zal worden verzorgd.
Een podium programma met daarin bekende kart- en autosport coureurs is voorzien, evenals een kartcircuit voor kinderen, een vliegsimulator en de aanwezigheid van de vakpers.
Er zullen verschillende interessante prijzen worden verloot onder de bezoekers.
Volg onze persberichten in de media en zet de data alvast in je agenda!
Wij hopen je op 8 en/of 9 maart 2014 te mogen begroeten.

*REGISTREER JE VOOR GRATIS ENTREE!